Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
388 Postów
hei!sandokan
(hei!sandokan)
Stały Bywalec
Łuskę nalezy wypełnić pierzem,wtedy napewno nie wybuchnie...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
oficjalnie byłem saperem i miałem szkolenie, detonowałem trotyl i poparzoną łapę od zapalnika
a nieoficjalnie budowałem domy dla generałów
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
96 Postów

(Poznan Poland)
Początkujący
jasta102 napisał:
oficjalnie byłem saperem i miałem szkolenie, detonowałem trotyl i poparzoną łapę od zapalnika
a nieoficjalnie budowałem domy dla generałów

I po co te szkolenie ??? potwierdzasz regułe że inwestowanie w idiotów to pieniądze wyrzucone w błoto...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
19 Postów
Wiking
Szanowni uczestnicy dyskusji.
Po pierwsze jestem laikiem w sprawach militarnych więc mogę błędnie zinterpretować znalezisko lecz jako pospolity szarak mam prawo do obaw i nadwrażliwości wszak jesteśmy świeżo po zamachach we Francji.
Po drugie dyskusja poszła w stronę techniczną a nie to powinno być jej tematem.
Skoro w bloku mieszkalnym można zostawić taką rzecz i nikt się tym nie interesuje to nie czuje się bezpieczny. Ten kto to zostawił może mieć dostęp do innych rodzajów broni i materiałów wybuchowych i to mnie niepokoi o wiele bardziej.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
96 Postów

(Poznan Poland)
Początkujący
Masz racje Przemku... w dupie mają obywtela...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
366 Postów

(nazwauzytkownikajuzistnie)
Stały Bywalec
Przemku na Twoim miejscu napisal bym wiadomosc na policje, wyslal bym zdjecia. Jezeli dostaniesz na pismie taka odpowiedz jak telefonicznie napisal bym do gazet. Prawdopodobienstwo ze to jakis hobbysta kolekcjoner ja tam pozostawil jest takie samo jak to ze ktos odzyskal ladunek wybuchowy w celu np budowy bomby. Moze w ten sposob uratujesz czyjes zycie a moze ocalisz wlasne zakladajac ze mieszkasz w tym bloku. Terrorysta ktory buduje bombe i zamierza zdetonowac ja na wlasnym ciele doswiadczenia raczej nie ma. W kazej chwili moze pojsc cos nie tak i wlasciwie nie zdazysz sie zorientowac co sie stalo zanim zginiesz. To my dowiemy sie zgazet ze zginal Polak bo ktos budowal bombe i doszlo do eksplozji. Nadzieja jest fakt ze buduje ja doswiadczony ojciec dla kolejnego dziecka czy zony jezeli dzieci juz nie ma . Co do samej splonki Jasta ma racje.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
19 Postów
Wiking
Dziękuję Tomku, za rzeczową odpowiedź. Twoja sugestia jest jak najbardziej logiczna więc się do niej dostosuje. Choć jeden człowiek potraktował sprawę poważnie Dziękuje jeszcze raz.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
639 Postów
Josef Satan
(Satan)
Wyjadacz
Ceesem napisał:
Dziękuję Tomku, za rzeczową odpowiedź. Twoja sugestia jest jak najbardziej logiczna więc się do niej dostosuje. Choć jeden człowiek potraktował sprawę poważnie Dziękuje jeszcze raz.

Ceesem ty nie siadaj na laurach tylko dzwon na policje i donies anonimowo o bombie w piwnicy. Mow z akcentem ciapackim i wolaj allahu akbar albo cus w tym stylu.
Policja wtenczas nadjedzie na sygnale i uratuje budynek a ty sobie cichutko wyjdziesz na bohatera okolicy czegom ci zyczem.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
19 Postów
Wiking
Historii ciąg dalszy....
Dziś ponownie zadzwoniłem na Policje i poprosiłem o usunięcie przedmiotu. Zostałem kolejno łączony z 5 osobami aby na końcu dowiedzieć się, że nie mają czasu.
Nie oczekuję, ze zjawi się brygada AT i ewakuuje budynek i przeszuka dzielniece. NIE.
Po prostu jako laik nie mam pojęcia jak zabezpieczyć taki przedmiot a na pewno nie powinien stać w piwnicy ot tak sobie.
Drugą rzeczą istotną, jest reakcja władz. Wnioskuję z tego, że spokojnie mogę sobie robić bombę w domu, zostawić śmieci i pozostałości w piwnicy a potem rozj......ać pół Oslo, tak jak zrobił to Breivik. W sumie go teraz rozumiem. Jego też pewnie władza miała głęboko w dupie.......
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
176 Postów
Greg Greg
(Greg1979)
Stały Bywalec
Sluzby mundurowe generalnie w Norwegii to jest jedno wielkie nieporozumienie. Ja czekalem na jeden swistek z policji 4 miesiace, a przypominalem im 3 razy. Oczywiscie za kazdym razem usmiechali sie i mowili nie ma sprawy....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok